Aviation English Test / ELP @ NZVC - 27/04/2013 12:00‏

Zone pour tous les messages en Français (Seulement si vous ne pratiquez pas l'Anglais) - De plaats voor alle Nederlandstalige berichten (Enkel als U de Engelse taal niet machtig bent) - Forum für alle Deutschsprachigen Beiträge (Nur im Falle Sie Englisch Nicht Beherschen)

Moderator: Latest news team

Post Reply
Scott Menten
Posts: 12
Joined: 18 Feb 2013, 13:13

Aviation English Test / ELP @ NZVC - 27/04/2013 12:00‏

Post by Scott Menten »

Beste leden & luchtvaartenthousiasten,

Op zaterdag 27/04 wordt er een "Aviation English Test" of ELP - test in de Noordzee Vliegclub te Oostende georganiseerd.

Deze test zal plaatsvinden om 12:00 in de NZVC / Nieuwpoortsesteenweg 947A / 8400 Oostende en wordt afgenomen door Air English. Air English (http://www.air-english.com) werd opgericht door Fred Colson, boordcommandant bij Ryanair en een groot luchtvaartenthousiast, en is momenteel werkzaam in België, Polen, Spanje etc. Air English was de eerste organisatie, naast Eurocontrol, dat door het Bestuur Der Luchvaart erkend werd als examencentrum.

De test bestaat uit een computergestuurd examen met op het einde een interview dat wordt geëvalueerd door enerzijds een "language matter expert" (min. bachelor of master in de Germaanse filologie of gelijkgesteld) en anderzijds een "subject matter expert" (piloot-verkeersleider) zoals voorgeschreven en aangeraden door de ICAO. Het examen bestaat uit +/- 13 vragen gebaseerd op verschillende bronnen zoals: ATIS - berichten, korte teksten en/of geluid & beeld - fragmenten.

Per sessie kunnen 8 kandidaten tegelijkertijd hun computergestuurd examen afleggen, waarna ze in groepjes van twee hun interview afleggen. De volledige periode van het examen tot het uitreiken van het certificaat duurt ongeveer een 40'-60' per kandidaat naargelang de snelheid die de kandidaat wenst te hanteren. Per sessie wordt een periode van ongeveer 2 uur voorzien voor zowel de voorbereiding, het afleggen en de debriefing van het examen.

Kandidaten voor deze test moeten zich persoonlijk inschrijven & betalen (125 euro excl. BTW) via de website (http://www.air-english.com) waarna zij een persoonlijke registratie toegestuurd krijgen die ze moeten meenemen op de dag van het examen om in te loggen voor het voor hen voorziene examen. Elke kandidaat krijgt een apart examen en alles wordt opgenomen via een camera zoals voorgeschreven door het Bestuur Der Luchtvaart.

Via een database worden kandidaten die een level 4 of 5 behaalden ongeveer drie maanden voor het vervallen van hun kwalificatie er aan herinnerd dat zij opnieuw het examen moeten afleggen. Indien zij opteren om terug bij Air English het examen af te leggen, wordt hen een korting toegekend.

Alle verdere info via scott.menten@nzvc.be & inschrijvingen via http://www.air-english.com

Hopelijk tot binnenkort!

Met vele vliegende groeten,

Scott Menten
+32496671573

Post Reply