Brussels Airport wint “Respect for Nature” Award

Zone pour tous les messages en Français (Seulement si vous ne pratiquez pas l'Anglais) - De plaats voor alle Nederlandstalige berichten (Enkel als U de Engelse taal niet machtig bent) - Forum für alle Deutschsprachigen Beiträge (Nur im Falle Sie Englisch Nicht Beherschen)

Moderator: Latest news team

Post Reply
User avatar
sn26567
Posts: 40857
Joined: 13 Feb 2003, 00:00
Location: Rosières/Rozieren, Belgium
Contact:

Brussels Airport wint “Respect for Nature” Award

Post by sn26567 »

Tijdens het jaarlijkse Travel Magazine Awards evenement, op vrijdag 16 november in Antwerpen, werd voor de eerste keer een prijs uitgereikt in de categorie “Respect for Nature”. Hoewel de prijzen in de eerste plaats weggelegd zijn voor de reisindustrie, wist het dossier van Brussels Airport de jury het meest te bekoren.

In tegenstelling tot het algemeen imago van luchtvaart op dat vlak, voeren de meeste grote luchthavens duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel. Brussels Airport voert sinds vele jaren een strikt milieubeleid, dat zowel in eigen land als internationaal opgemerkt wordt door tal van opvallende projecten op het vlak van water-, grond-, lucht-, geluid-, afval- en energiebeheer. Enkele van de meest opvallende projecten van de voorbije jaren waren de ingebruikname van een eigen waterzuiveringsinstallatie voor het zuiveren van sanitair afvalwater en ontijzelingsproducten, een actieve deelname aan het Airport Carbon Accreditation programma voor vermindering van CO2 emissies, vergaande stappen in gescheiden afvalverwerking en het opwekken van eigen energie met zonnepanelen.

Marleen Vandendriessche, Director Legal & Environmental Affair bij The Brussels Airport Company nam de award in ontvangst. “Het is hartverwarmend dat de reissector onze inspanningen voor het milieu opmerkt en bekroont”, merkt ze op. “Bij de exploitatie van de luchthaven tracht Brussels Airport de impact van haar activiteiten op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Duurzaam ontwikkelen kan alleen gerealiseerd worden door een goede samenwerking met onze partners op de luchthaven; deze samenwerking willen we in de toekomst nog versterken.”

Persbericht Brussels Airport, 19 november 2012
André
ex Sabena #26567

teddybAIR
Posts: 1602
Joined: 02 Mar 2004, 00:00
Location: Steenokkerzeel
Contact:

Re: Brussels Airport wint “Respect for Nature” Award

Post by teddybAIR »

mooi!mooi!

teddybAIR
Posts: 1602
Joined: 02 Mar 2004, 00:00
Location: Steenokkerzeel
Contact:

Re: Brussels Airport wint “Respect for Nature” Award

Post by teddybAIR »

while everybody knows it should go to BER as they currently probably are the European airport with the lowest ecologic footprint :D

Post Reply