Utva 75-toestel crasht na schoten in de lucht ...

Zone pour tous les messages en Français (Seulement si vous ne pratiquez pas l'Anglais) - De plaats voor alle Nederlandstalige berichten (Enkel als U de Engelse taal niet machtig bent) - Forum für alle Deutschsprachigen Beiträge (Nur im Falle Sie Englisch Nicht Beherschen)

Moderator: Latest news team

Post Reply
SN30952
Posts: 7128
Joined: 31 Jul 2003, 00:00

Utva 75-toestel crasht na schoten in de lucht ...

Post by SN30952 »

gelezen in GVA.be
Feestschoten tijdens huwelijksfeest doen vliegtuig crashen in Servië
Bij een huwelijk hoort een feest en in sommige contreien, zoals in Servië, worden daarbij traditioneel schoten in de lucht afgevuurd. Bij een huwelijksfeest in centraal-Servië vielen tijdens het weekend door het gebruik echter twee zwaargewonden. De schoten raakten immers een licht vliegtuig dat toevallig overvloog.
Het Utva 75-toestel crashte zaterdagnacht volgens lokale media in een veld. "Ik hoorde schoten en zag dat het vliegtuig in brand stond. Toen het neerstortte, raakte het toestel een elektriciteitskabel, wat een nog grotere brand veroorzaakte", aldus een ooggetuige. Geen enkele passagier van het toestel was in het bezit van een vliegbrevet.
Door het traditionele gebruik vielen de laatste jaren in de Balkan al verschillende zwaargewonden en tientallen doden.

Geen enkele passagier van het toestel was in het bezit van een vliegbrevet. Zegt Gazet van Antwerpen. Maar dat is normaal, passagiers moeten geen vliegbrevet hebben.
Het artikels stond ook in hbvl.be, maar volgens mij moet het toch door GVA zijn opgesteld: Limburgers weten immers dat passagiers geen vliegbrevet moeten hebben, of niet Dave?
Maar waar is de piloot intussen gebleven?

Post Reply